Mallun Talli - Palvelut
Tunnit ja palvelut


Otathan huomioon korona-ajan ohjeistuksen tallille tullessasi!

Tutustuthan myös tallin sääntöihin.


RatsastustunnitHevosten vuokrausOhjeita ratsastajilleVammaisratsastusMuut palvelutMyyntivälitys


Ratsastustunnit

Ryhmätunneilla on 4-6 ratsukkoa, yhdistetyissä voi olla seitsemän. Jos tunneilla on vähän osallistujia, pyrimme yhdistämään tunnit. Ryhmätuntien lisäksi saatavilla on yksityistunteja ja liinatunteja, sekä 2-3 ratsastajan pienryhmätunteja. Tunteja voi ostaa joko irtotunteina tai 10-kerran kortteina. Tunnit pidetään valaistulla ja aidatulla 40m x 40m ulkokentällä. Tuntilaisilla on myös mahdollisuus päästä kilpailemaan tallin hevosilla.

Kaikki tunnit pidetään sään mukaan. Poikkeusolosuhteissa (ukkonen, helle, pakkanen) toimitaan hevosten ehdoilla, ja pidetään teoriatunti, josta menee merkintä kortista. Sade ei estä ratsastusta, muista siis säänmukainen varustus!

» Tuntien varaus numerosta 0400 482 423/Mallu.

Kerrothan tuntia varatessasi ratsastuskokemuksestasi sekä muista ratsastukseen vaikuttavista seikoista (liikuntarajoitteet, sairaudet, allergiat). Näin voimme varata sinulle sopivimman tunnin. Katso ratsastustuntien hinnasto.

Tuntien peruutus viimeistään edellisenä iltana klo 20 mennessä, koskien myös sairastapauksia. Myöhässä perutuista tai peruuttamattomista tunneista perimme täyden hinnan/merkitsemme tunnin ratsastetuiksi kortilta, ja tunnin voi korvata vain lääkärin tai sairaanhoitajan todistusta vastaan.

Muistathan, että korteissa on voimassaoloaika - kortteja, joiden päiväys on ummessa, ei valitettavasti voi enää käyttää. Peruuttamattomat ja liian myöhään perutut ratsastukset joudumme merkkaamaan ratsastetuiksi. Peruutettujen tuntien korvaavat tunnit tulee varata kortin voimassaoloajalle.

Tunnelmia tunneilta ja kilpailuista:

Itsenäiset ratsastukset ja hevosten vuokraus

Meillä on mahdollista ratsastaa lisäksi itsenäisesti ja halutessasi voit tuoda mukanasi myös oman valmentajan. Hevosia on mahdollista vuokrata myös päivän ajaksi. Päivävuokraus onnistuu pääsääntöisesti viikonloppuisin. Suosittelemme, että käyt ennen vuokrausta ohjatulla tunnilla, niin pääset tutustumaan tallin hevosiin ja käytäntöihin. Alle 18-vuotiailta itsenäiseen ratsastukseen ja vuokraukseen huoltajan kirjallinen suostumus!

Ohjeita ratsastajille

» Saavuthan tallille ajoissa ennen tunnin alkua, aikaa on hyvä varata noin puoli tuntia. Näin ehdit harjata ja varustaa hevosen tuntia varten.

» Kypärää tulee käyttää aina ratsastaessa! Kypärän käyttö on suositeltavaa myös hevosta käsitellessä ja hoitaessa. Tallilta voi tarvittaessa lainata kypärää.

» Estetunneilla ja maastossa suosittelemme turvaliivin käyttöä.

» Ratsastukseen soveltuvat parhaiten istuvat ja joustavat vaatteet, ja korolliset kengät. Ei lenkkareita eikä liehuvia vaatteita! Koroton kenkä voi luiskahtaa jalustimen läpi ja hevoset saattavat säikkyä liehuvia vaatteita.

» Ratsastaminen tapahtuu omalla vastuulla. Suosittelemme ratsastajille henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.

» Noudata aina tallin henkilökunnan antamia ohjeita.

Tullessasi tallille tutustumaan ensimmäistä kertaa, ilmoitathan tulostasi etukäteen! Näin voimme varata aikaa tallin ja hevosten esittelyyn, ja sopivien palveluiden kartoittamiseen.

Hevoset ja niiden terveys ja hyvinvointi on meille tärkeintä, ovathan ne palvelualttiita ystäviä, työtovereita ja terapeutteja. Meidän tehtävämme on toimia hevosten parhaaksi ja siksi olemme asettaneet hevosille painorajat. Hevoset voivat reagoida liian isoon painoon, kuten myös epämiellyttävään apujen käyttöön. Seurauksena voi olla aastustelua ratsastuksessa, säpsyilyä, pukittamista ja jopa selkä- ja jalkakipuja. Meillä suurimman osan hevosten painorajat ovat 50-80kg välillä. Muutamilla isommilla hevosilla voi ratsastaa 80-90kg. Painorajoissa on huomioitu hevosen ikä, rakenne, mahdolliset aiemmat vammat tai sairastelut sekä eläinlääkäreisen suositus, joka on noin 15 % hevosen painosta. Hevoskohtaiset painorajat löydät hevosten esittelysivuilta.

Järjestämme kevyempiä tunteja 80-100kg ratsastajille, ja tunneilla keskitytän enemmän käynti- ja ravityöskentelyyn, laukkaakin voimme kokeilla. Käynti ei ole turha askellaji - oikein ratsastaminen käynnissä on haastavaa ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden harjoitella monipuolisesti erilaisia kouluratsastusliikkeitä. Tunneilla ratsukoille otetaan myös useampia välikäyntejä.

Korona-ajan ohjeistus

Päivitetty 14.11.2021

» Talli tarjoaa kaikille tunneille tuleville yhden kertakäyttöisen maskin, jota on käytettävä tallilla (ei ratsastaessa).
» Tallille ei ylimääräisiä vierailijoita tai kavereita muutoin, kuin tallin kanssa ennalta sovitusti.
» Noudata turvaetäisyyksiä ja vältä lähikontakteja.
» Karsinaan 1 henkilö kerrallaan, muutoin hevoset laitetaan kuntoon ulkona puomilla, hansikkaat kädessä. Sisällä tallissa noudatetaan turvavälejä, eikä vierekkäisissä karsinoissa olla.
» Satulahuoneessa oleilua on vältettävä. Tunneille tulevien hevosten varusteet tuodaan tunteja varten tallien ulkokatoksiin.
» Tallilla on saatavilla käsidesiä käsien desinfiointiin.

Tallille ei saa tulla sairaana!

Vammaisratsastus

Järjestämme erityisryhmien ratsastukset kokemuksella ja ammattitaidolla. Ratsastus on monipuolinen ja monelle sopiva laji - siinä yhdistyvät kunto- ja terveysliikunta ja mielenvirkistys. Käytettävissä ovat kiltit ja rauhalliset hevoset ja koulutetut ohjaajat ja avustajat. Ratsastus räätälöidään aina asiakkaalle sopivaksi ja ratsastusta ohjaa vammaisratsastuksenohjaaja. Tarvittaessa käytämme myös viittomakieltä!

Tallin pihalla mahtuu kääntymään invataksilla ja pyörätuolista pääsee ratsun selkään erikoisvalmisteiselta rampilta.

Selästä avustettavilla ratsastuksilla ratsuna toimivat suomenhevostamma Sokeri ja puoliveritamma Harmonia. Myös ponitamma Dolli soveltuu vammaisratsastukseen. Ryhmätunneilla lähes kaikki tallin tuntihevoset sopivat myös erityisratsastajille.

Muut palvelut

Järjestämme tilauksesta myös muita hevosaiheisia palveluita, kuten retkipäiviä ryhmille, talutusratsastuksia ja ikimuistoisia hevossynttäreitä. Talutusratsastuksia voimme järjestää myös asiakkaan luona - olemme olleet mukana esimerkiksi koulujen ja kauppakeskusten tapahtumapäivissä. Suunnitelmissa on myös asiakkaan luona järjestettävät vierailut, joissa asiakkaat pääsevät tutustumaan ja rapsuttelemaan hevosia omissa tiloissaan. Vierailevaksi tähdeksi olemme kaavailleet ihanaa ponitamma Kumaa.


Kysy palveluista lisää Mallulta: p. 0400 482 423 / marjut.sihvonen@pp.inet.fi


Myyntivälitys

Tarvitsetko apua hevosesi myyntiin? Autamme mielellämme esimerkiksi hevosen videoinnissa ja näyttöratsastuksissa tai voit halutessasi tuoda sen tallillemme myyntiin. Hennin ollessa äitiyslomalla otamme vain ratsastuskouluun sopivia hevosia. Hevosen tulee olla terve (miel. eläinlääkärin tarkastama, kuvat plussaa), turvallinen ratsastaa, kiltti hoitaa ja asiallinen normaaleissa toimenpiteissä (kengitys, raspaus, kuljetus jne). Hevosen tulee olle madotettu, rokotusta suositellaan.

Eilaisia vaihtoehtoja löytyy ja räätälöimme aina tapauskohtaisesti sopivan paketin. Emme ota myyntipalkkiota hevosen myyntihinnasta.

Kysy lisää:
marjut.sihvonen@pp.inet.fi
050 559 3143

Do you want to bring your horse in Finland to be sold? Horses brought in for sale must be suitable for riding school and act nicely with amateurs too. As long as Henni is on maternity leave, we will only take in nice, schooled horses. Horses must be healthy (vet check and x-rays are a plus), nice to handle and safe to ride, and they need to be easy to handle otherwise (teeth checks, shoeing, transporting etc). Horses must be dewormed and we recommend vaccinations as well.

Different choices for you and your horse are available and we are happy talk them over with you. We don't take commission off the sales price.

Please send us an e-mail marjut.sihvonen@pp.inet or call +358 50 559 3143